Новини

05.10.2011
"Овергаз" учи децата да опазват водата
pic8

"Зеленият урок" ще се проведе в централата на газовата компания

Шестокласници от частното основно училище с ранно чуждоезиково обучение „Българско школо” ще се запознаят в централата на „Овергаз” със значението на водата, нейните свойства и проблемите с опазването на този безценен ресурс. Лектори ще бъдат експертите по екология на „Овергаз” и представители на Природен парк „Витоша”. Това е шестият урок от екологичната инициатива на компанията „Опознай природата и я опазвай”. Първият екологичен открит урок бе проведен през март миналата година и бе свързан с климатичните промени и с идеята за устойчиво развитие.

По традиция малчуганите ще получат полезни фотографски насоки как най-ефективно да запечатат природата на лента. След края на занятията учениците ще посетят Природния парк „Витоша”, за да приложат наученото в часа по фотография. И този път най-добрите снимки ще бъдат събрани в онлайн галерия, която ще можете да намерите на www.overgas.bg.

„Зеленият урок” на „Овергаз” ще се проведе на 6 октомври 2011 година, четвъртък, от 10:30 часа, в централната сграда на Овергаз на улица „Филип Кутев” №5 в София.

Проектът „Опознай природата и я опазвай” е само една от многото екологични инициативи на „Овергаз”. Газовият доставчик участва в кампания за възстановяване на българските гори и биоразнообразието в тях. До момента по проекта й „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца” бяха засадени над 130 хиляди дръвчета на територия от 383 декара, съобщават от компанията.

Източник: 3e-news.net

«назад